tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ohjelma julkaistu – Folk palaa Eetunaukiolle


Eilen oli Pori Folkin lehdistötilaisuus ja samalla julkistettiin myös festivaalin ohjelma. Koko ohjelma on luettavissa täältä. Tilaisuudessa julkistettiin tieto myös siitä, että Pori Folk loppuu nykyisessä muodossaan tähän vuoteen. Minulla ja Kristiinalla on siis kunnia olla viimeiset kesätyöntekijät nykyisen kaltaisessa Pori Folkissa!

Tänä vuonna Pori Folk tekee myös odotetun paluun Eetunaukiolle. Lauantaina 23.8. Eetunaukion lavalla esitellään suomalaista nykykansanmusiikkia yhdeksän eri kokoonpanon voimin. Kaikki esiintyjät ovat luettavissa nettisivujen ohjelmakartasta. Tässä bloggauksessa esittelen neljää Eetunaukion konsertin esiintyjää.

Juuni ja Olkimaa
Oululainen Juuni & Olkimaa tekee omaa suomenkielistä musiikkia, joka yhdistää folkkia ja maailman musiikkia. Yhtyeen keikka Pori Folkissa on samalla sen ensiesiintyminen Porissa. Juuni ja Olkimaan musiikkia on kutsututtu myös elovena-popiksi. Yhtye kuvaa itseään seuraavasti: ”Perinteinen folkki taipuu bossanovamaiseen rytmikkaan, kantrimaisiin balladeihin ja suomalaiseen lavatanssiin. Tarinat liikkuvat varpaista pilviin ja unesta todellisuuteen, joita musiikin harmoniat kannattelevat.”Ruosniemen hanurit
Ruosniemen hanurit viettävää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Seuran yksi vahvuus on ollut alusta saakka se, että se tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille. Ruosniemen hanurien kasvatit ovat vuosien varrella menestyneet hyvin myös kansallisen tason harmonikkakilpailuissa. Näytteitä seuran musiikista Ruosniemen hanureiden
kotisivuilta.

Tradikaali
2010 perustetun Tradikaalin kuusi jäsentä soittavat perinteistä ja uutta suomalaista kansanmusiikkia modernilla otteella. . Yhtyeen ohjelmistossa on perinteisten kansansävelmien lisäksi omia kappaleita. Tradikaali julkaisee ensimmäisen kokopitkän albuminsa kesällä 2014.

 

Ida Elina
Ida Elina on suomalainen laulaja-lauluntekijä, jonka esiintyminen viime vuoden Pori Folkin Rajatapaus-konsertissa sai innostuneen vastaanoton. Ida Elina laulaa ja soittaa konserttikannelta omaleimaisella, perkussiivisella tavalla. Musiikillisiksi esikuvikseen Ida Elina nostaa muun muassa Michael Jacksonin, Kirk Franklinin ja Whitneyn. Ida Elinaa voi kuulla Eetunaukion esiintymisen lisäksi lauantaina myös Korsmannin pihallaAllekirjoittanut viettää Pori Folkin lauantaipäivän tiivisti Eetunaukiolla, joten nähdään siellä 23.8.!
-Liisa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti