perjantai 8. elokuuta 2014

Hikipajalla: toimisto- ja studiohommiaPalasin töihin tämän viikon maanantaina ja alusta saakka toimistomme lämpötila on ollut 30 asteen kieppeillä. Töitä on painettu kirjaimellisesti otsa hiessä. Alkuviikosta pakerrettiin kasaan näyttely, josta on nähtävissä kuvia edellisessä blogikirjoituksessa. Tuotantoassarin hommiin ensimmäisellä työviikolla tauon jälkeen kuului tyypillisen sekalainen joukko erilaisia tehtäviä, mutta joukosta erottui yksi erityinen homma - festivaalin radiomainoksen tekeminen.

Olin lupautunut mainoksen ääneksi kesäkuussa ja äänitysaikakin oli sovittu jo silloin tämän viikon keskiviikoksi. Aiemmin mainosäänenä toimiminen ei ole kuulunut kesätyöntekijöiden töihin. Valikoiduin tehtävään, koska minulla on kokemusta erilaisista hommista, joissa äänenkäyttö on keskeistä - sekä äänityksistä erilaisiin tarkoituksiin että yleisön edessä puhumisesta. Radiomainoksen teko oli kuitenkin uutta.

Mainoksen teko alkoi tekstin tekemisestä. Tekstin pituuden täytyi olla sopiva 30 sekunnin pituiseen mainokseen. Kristiinan, Emman ja allekirjoittaneen yhteistyöllä saatiin mahdutettua olennaiset tiedot festarista lyhyeen tekstiin. Tein testiäänityksiä puhelimellani, jotta pituus saatiin oikeaksi ennen äänityksen tekoa.

Itse mainospuheen äänitys alkoi sujua kahden ensimmäisen oton jälkeen varsin mukavasti, vaikka äänitysstudiossa oli toimistomme tapaan todella lämmintä! Radio Porin yhteyspäällikkö Maija ohjeisti tekemään spiikin voimalla ja sitä kautta löytyi radiomainokseen sopivalta kuulostavan puhetapa.  

Mainos pyörii Radio Porissa viikolla 34. Olkaahan kuulolla!

-Liisa


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti