keskiviikko 6. elokuuta 2014

Nuppineuloja seinään ja juhlanäyttely pystyyn!

Kuten edellisessä kirjoituksessani mainitsin, on Pori Folkin juhlanäyttely pitänyt minua kiireisenä. Eilen pidimme kuitenkin avajaiset. Nyt on helppo hymyillä.

Tein näyttelyssä olevat materiaalit painolle valmiiksi ennen heinäkuun kesätauolle jäämistä. Pari viimeistä työpäivää olivat hektisiä, mutta työpanos kuitenkin kannatti.

Näyttelyn kokoaminen kirjaston näyttelytilaan oli niin ikään oma projektinsa – ja näistä viimeaikaisista helteistä ei ollut asiaan apua. Myös toimistomme on erittäin kuuma; kivinen rakennus on varannut koko kesän vain lisää lämpöä. Tähän verrattuna kirjasto toki tuntui mukavalta vaihtelulta.

Suurin urakka näyttelyn kokoamisessa oli materiaalien seinään kiinnittäminen. Näyttelytilassa suositelluin tapa on nuppineulojen käyttäminen, mutta niiden saaminen seinään oli yllättävän työlästä. Käytimmekin usein kahta kättä nuppien painamiseen. Siitä huolimatta tunsin itseni ajoittain turhaksi. Liisalla ja päätuottajallamme Emmalla oli selkeästi parempi tekniikka nuppien kiinnittämiseen.

Liisa ja Emma kiinnittävät näyttelyplansseja. Nuppineulojen laittamiseen tarvittiin sormituttia avuksi.
Tikkaita tarvittiin sekä julisteiden että paitojen saamiseksi esille.

Lopuksi ripustimme paidat näyttelytilan yläosassa olevaan tankoon. Pääsemme taas tikaspelkooni, joka ilmeni kellotorniinkin kiivetessä. Sain kuitenkin ripustettua pari paitaa minäkin!

Tässä joitain kuvia lopputuloksesta ja avajaisista:

Näyttelystä löytyy julisteiden ja paitojen lisäksi muun muassa festivaalin aikajana. Mestaripelimanni Edith Tuomi on näyttelyssä läsnä. Näyttelyssä pääsee katsomaan Edithin pukua sekä viuluja.
Näyttelyn avasi festivaalin nykyinen päätuottaja Emma Susi.

Festivaalin juhlapuheenvuoron piti Birgit P. Jaakola, joka ilahdutti avajaisvieraita myös haitarinsoitolla.
Joitain teistä voi kiinnostaa suomenpystykorvien ilmestyminen näyttelyyn. Syy löytyy siitä, että pystykorvasta yritettiin saada Unescon maailmanperintökohde vuosi sitten, kun tein kuvia. Lisäksi pystikset ovat lähellä omaa sydäntäni!


Näyttelykuviin mukaan seikkailemaan on eksynyt myös kettu, joka on tuttu kaveri Lasten Folkista ja Folkin oheistuotteista.


-Kristiina

P.S. Muistakaa festivaalin historia myös verkossa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti